הקמת מבני תעשייה

הקמת מבני תעשייה

אין עוררין כי התעשייה הישראלית מהווה שם דבר. בעשורים האחרונים היא ממשיכה להתפתח בקצב מואץ, תוך התממשקות לצרכים הדינאמיים של המשק וקהל הלקוחות, בשילוב עם תהליכים טכנולוגיים ודיגיטליים אשר צוברים תאוצה ביתר שאת. 

כחלק ממגמת הצמיחה המתוארת, עולה צורך להקמת מבני תעשייה באיכות בלתי מתפשרת.
על מנת להבטיח הקמה של מבנים כאלו יש צורך לעמוד במספר פרמטרים ספציפיים תוך שימת לב מדוקדקת עד לפרטים הקטנים ביותר, שכן אלו עשויים לעשות בסופו של יום את ההבדל בין תהליך בניה יעיל ומהיר לבין ליקויים כאלו ואחרים שעשויים להשליך על הבניה ואף לעכב אותה בצורה משמעותית. 

הקמת מבני תעשייה: צעד אחר צעד 

ראשית, החשיבות העליונה היא להקמת מבנה העומד בקריטריונים של הרשויות והגורמים הרגולטוריים, לרבות העמדת כלל האישורים הרלוונטיים.
במקביל, המבנה צריך להתאים לצרכים נקודתיים של בעל העסק ו/או לקוח הקצה, תוך התחשבות במשתנים, כמו גודל המבנה והתשתית הפיזית המאפיינת אותו, תוואי השטח, מיקום גיאוגרפי ועוד. 

היבט מרכזי נוסף בהקמת מבני תעשייה מתייחס לנושא השינוע והלוגיסטיקה.
הוא תקף למבני תעשייה בכלל ולמרלו"גים בפרט בהם מאוחסנים מוצרים וסחורות מסוגים שונים, אותם יש צורך לשנע ממקום למקום בצורה נגישה ויעילה.
כאן למשל יש חשיבות למיקום הגיאוגרפי, לרבות סמיכות לנמלים או צירי תנועה מרכזיים שיאפשרו תהליך שינוע פשוט ככל הניתן.

קראו עוד על הקמת מפעלים

צפו בפרויקט מחלבת יעקבס

כדאי לדעת גם כי על פי תקנות התכנון והבנייה (עבודות ומבנים הפטורים מהיתר, תשע"ד-2014) עולה כי רק קבלן אשר מחזיק בהשכלה והכשרה מתאימה כמהנדס, הנדסאי או מנהל עבודה והינו בעל ניסיון מוכח, רשאי לעסוק בענף ראשי (כולל הקמת מבני תעשייה).
מסיבה זו בעת חיפוש אחר קבלן או חברה אשר תהיה אמונה על שלבי הביצוע של הקמת מבנה תעשייה מכל סוג שהוא, יש לוודא מבעוד מועד כי אכן מדובר בקבלן בעל רישיון.
בדיקה פשוטה זו עשויה לחסוך מכם בעתיד עוגמת נפש של ממש.

חברת עופרים גאה להציג תחת קורת גג אחת מעטפת של שירותי בניה מתקדמים המותאמים לכל סוגי הלקוחות, לרבות הקמת מבני תעשייה באיכות ללא פשרות.

אולי יעניין אתכם לקרוא גם

שתפו את הכתבה

דילוג לתוכן